Erkek atkı modelleri

Erkek atkı modelleri, kış mevsimi soğuk, nostaljik bir o kadar sıcakkanlı bir mevsimdir. Dışarıda hava buz gibi soğuk olduğunda, sevdiklerimize sarılarak ısınmak, birbirimize sevdiğimizi göstermek adına da bir o kadar romantik mevsim de sayılabilir.

Kış gelmeden önce eskiden büyüklerimiz kışı masraf mevsimi olarak nitelendirirlerdi. Hakikaten biraz gerçeklik payı vardır. Kat kat giyilen kıyafetler, yakıt masrafları, çizmeler, şemsiyeler kışın vazgeçilmezleridir. Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında erkek, bayan çocuk olsun, atkılar, bereler, eldivenler, şallardır.

Kendimizi soğuktan korumak için vücudumuzda adeta etten duvar örmüş gibi sarıp sarmalarız. Bayanlar, erkeklere göre daha çok üşüdükleri için daha fazla çeşit ve desenlerde atkılar, şallar kullanırlar. Fakat günümüzde erkeklerde de değişik atkı modellerini görmekteyiz. Onlara daha karizmatik bir hava verdiği gibi, soğuktan da korumaktadır.

Peki, kışlık erkek atkı nasıl yapılır? Genelde erkekler, koyu renk veya tamamen zıt olan açık renkli atkıları tercih ediyorlar. Sade renkler ile yapılan atkı modellerini kullanıyorlar, genellikle. Erkek atkı modeli olarak kesme şeker dediğimiz örgü modelini kullanabiliriz.

Erkek atkı yapılışı

Tek renk ip ile istediğimiz genişlikte kesme şeker motifini atkıya işleyebiliriz. Bunun için istediğimiz genişlikte atkı için şişe ilmekleri atarız. Daha sonra toplam ilmek sayısını 5 eşit sayı olacak şekilde böleriz. Kullanacağımız örgü çeşidi düz ve ters örgüdür.5 ilmek düz,5 ilmek ters örgüyü belli sıra örebiliriz. İstediğimiz sıra sayısına ulaşınca düz örgüleri ters, ters örgüleri düz örerek, kesme şeker örneğini oluşturabiliriz. Yine belli bir sıraya ulaşınca aynı ters örgü işlemini uygulayabiliriz. Atkınız istenilen boyuta gelince örneği kapatabiliriz, atkınızın her iki ucuna püskül de yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir